Paarden

Paarden

Onder paarden verstaan we ongeveer tien paardensoorten. Deze tien soorten kunnen we weer onderverdelen in Hengsten, wat mannelijke paarden zijn en merries, vrouwelijke paarden. Een veulen is maximaal één jaar oud.

 

 Transport

Het paard is al sinds lange tijd het rij- en trekdier van de mens. Het helpt de mensen al sinds duizenden jaren bij het cultiveren van land en bosbouw. Ook voor transportdoeleinden waren paarden erg belangrijk. Ze werden gebruikt om karren voort te trekken. Openbaar vervoerssystemen in steden vertrouwden ook volledig op paard en wagen en op de paardentram.

 

Paarden kunnen veel bagage meenemen, kunnen over ruig terrein en kunnen zich snel verplaatsen. Daarom werden ze ook al snel gebruikt voor militaire doeleinden.

 Tegenwoordig

Tegenwoordig zijn paarden er voornamelijk voor recreatieve doeleinden. Zo is paardrijden onder jonge meisjes een populaire bezigheid.  Diverse sporten met paarden zijn ook een Olympische sport. Zo is de dressuur een bekend onderdeel, vooral omdat Nederland altijd goed vertegenwoordigd is in de deze categorie. Nederlands bekendste paardrijdster is Anky van Grunsven. Met meerdere gouden medailles op de Olympische spelen behoort ze tot de meer succesvolle sporters van Nederland. Een Concours Hippique International Officiel (CHIO)is een paardensport wedstrijd van het allerhoogste niveau. Er zijn slechts enkele CHIO wedstrijden. Nederland heeft het voorrecht dat Rotterdam sinds 1948 een CHIO wedstrijd heeft.

 

Gratis aanmelden & een profiel aanmaken
Snel & eenvoudig solliciteren
Vacatures in jouw buurt vinden
Nu banen vinden

 

Hebt u zelf een paard? Of hebt u die mogelijkheid niet maar wil je wel graag een paard verzorgen? Ga dan nu op zoek naar een paardenverzorger of word een paardenverzorger!