Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal is in Nederland een vorm van kinderopvang. Het is bedoeld voor kinderen vanaf twee jaar. De kinderen verblijven enkele uren per week op de opvang. Ze worden daar begeleid door enkele peuterspeelzaalleidsters.

Opvang

Dit soort opvang is gecreëerd om de kinderen te laten wennen aan het delen van de aandacht, het bij elkaar zijn in een klaslokaal, samenwerken en leren luisteren naar een leerkracht. Door de kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met school en de bijbehorende dingen moet worden voorkomen dat de kinderen op jonge leeftijd een aversie tegen school krijgen en dat ze naar school gaan ook echt ervaren als iets leuks.

Kosten

Wanneer uw kind naar de peuterspeelzaal gaat kunt u hiervoor geen aanspraak maken op de kinderopvangtoeslag. U zult de kosten hiervoor dus zelf moeten dragen. De meeste peuterspeelzalen werken met een uurtarief, u betaalt dus alleen voor de uren dat uw kind daadwerkelijk op de peuterspeelzaal is. De kosten hiervan lopen uiteen en beginnen rond de 4,50€ per uur tot 8€ per uur. Eventueel zijn eten, luiers en andere benodigdheden in de prijs meegenomen.