Poezen

Poezen

Dat poezen zelfstandige dieren zijn en een eigen wil hebben, dat is bekend. De baasjes van poezen leren ook de vele stemmingen van het dier kennen, die van aaibereidheid tot extreme aanvalslust kunnen variëren. Als u op vakantie gaat en niet in staat bent,  door ziekte of vanwege uw beroep, intensief met uw kat bezig te houden, is er altijd een poezenoppas te vinden die uw kat – of die op dat moment nu agressief of heel schattig is – datgene geeft wat uw kat dringend nodig heeft: Een liefdevol gezelschap en veel aandacht en tijd.

 

Poezenverzorging door een poezenoppas

Elke kat heeft individuele behoeften, waarop de via ons geregelde professionele poezenoppas liefdevol ingaat. Een regelmatige poezenoppas heeft bovendien nog het voordeel, dat de poezen aan een bepaalde poezenoppas kan wennen en die ook leert te vertrouwen. Dan verstopt de kat zich niet voortdurend onder de bank of op de kast.

Bij het zoeken naar een geschikte poezenoppas op nl.care.com kunt u dankzij de gedetailleerde zoekfuncties binnen de profielen van geregistreerde poezenoppassers precies aangeven, welke vereisten, ervaringen en referenties het beste bij u en uw kat passen. Het is zeer aan te bevelen gericht op zoek te gaan naar poezenoppassers of poezenpensions met ervaring in het houden van en zorgen voor poezen. Zij weten namelijk hoe er in noodgevallen gehandeld moet worden en hebben bovendien kennis van de psychologie van het dier. Ook is het belangrijk dat u eerst een persoonlijke afspraak met de poezenverzorger maakt en een eerste indruk van hem of haar krijgt, voordat u de poezenverzorger op uw trouwe huisgenoot laat passen.

 

Poezenpension of een private poezenoppas

Bij het kiezen van een poezenpension moet behalve op de afstand tot het eigen huis ook op het aantal dieren dat in het poezenpension is ondergebracht gelet worden. Hoe groter het poezenpension is, hoe kleinder de kans is dat uw dier indidueel wordt verzorgt. Bovendien kan er grote stress bij poezen ontstaan, als ze met veel soortgenoten op een relatief klein oppervlak samen moeten leven. Een groot voordeel van een poezenpension is echter weer de relatief lage prijs van groepsgewijze poezenverzorging. Bovendien hebben de poezenoppassers van een poezenpension vaak veel ervaring. Het aangenaamst voor uw dier is echter het verblijf binnen de vertrouwde vier muren van uw huis. Tijdens een van te voren afgesproken proefsessie kunt u bovendien snel zien, of de poezenoppas en uw kat goed bij elkaar passen. Of de poezenoppas dan bij u thuis op uw poezen oppast, of dat dit gebeurt in het huis van de poezenoppasser, dient u onderling af te spreken.