Puppies

Puppies hebben net als kleine kinderen en babies veel zorg nodig. Daarom is het belangrijk om te weten waar je aan toe bent als dierenverzorger wanneer je eraan denkt om een puppy in je familie te nemen. Belangrijke factoren zijn welk soort hond je wilt, wat voor zorg deze soort specifiek nodig heeft en welke kosten het met zich meebrengt.

Fases van een puppy

Een puppy doorloopt verschillende fases voordat het  de volwassen periode bereikt. De meest leuke fases zijn de moederskindje fase, kleutertijd fase, geen kleuter fase, puppy puberteit fase en de tiener fase van een puppy. Alle fases zijn sterk vergelijkbaar met de fases die een kind doorloopt in zijn/haar groei tot volwassenheid. De waarschijnijk meest belangrijke fases voor een puppy zijn de geen kleuter fase waar de puppy zijn/haar persoonlijkheid vormt en de puberteitsfase waar de puppy meestal tussen de 6de en 9de maand zich verder ontwikkelt tot volwassen hond. Het duurt tussen de zes maanden en twee jaar tot zich de hormonen ontwikkelen en de hond klaar is tot voortplanting. Deze periode is cruciaal omdat de hond vaak bazig kan overkomen en jij als eigenaar moet duidelijk maken wie het alpha dier in huis is om toekomstige problemen met je hond te voorkomen. De tienerfase begint vaak na 9 maanden en eindigd rond de twaalfde maand. Het is een lastige fase maar cruciaal voor de hond om een goede orde van gezag te etableren.

Hoe verzorg je puppies

Het verzorgen van je hond heeft een hoge prioriteit nodig in je leven en je zult je hierop goed moeten instellen. Wanneer je druk met je baan of sociaal leven bent is voor je hond een prive  dierenoppass natuurlijk beter. Wanneer je wel de tijd hebt om je hond veel aandacht te geven kun je vaak ook informatie over verzorging bij je plaatselijke dierenopvang ophalen. Elk jaar worden er, in het bijzonder vlak voor en tijdens de vakantieperiodes, een ontelbaar aantal dieren, waaronder ook honden, aan hun lot overgelaten. Als je eraan denkt om een puppy te nemen is een bezoek bij een dierenopvang vaak de eerste en beste stap. Als u direct met zoeken wilt beginnen,kunt u met care.com gelijk opzoek naar een dierenoppas in Amsterdam, dierenoppas Rotterdam, dierenoppas Den Haag, dierenoppas Utrecht,  dierenoppas Breda,en ook in uw buurt met behulp van uw postcode.

 

 

Gratis aanmelden & een profiel aanmaken
Snel & eenvoudig solliciteren
Vacatures in jouw buurt vinden
Nu banen vinden

 

Wil je meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: