Puppycursus

Een puppycursus is een manier van hondentraining die plaatsvindt in de jonge levensfase van een hond. Een puppy is gemiddeld 8 tot 9 weken oud wanneer hij bij het nest wordt weggehaald. Vanaf dit moment zijn puppy’s ook direct geschikt om op puppycursus te gaan. Op deze leeftijd zijn puppy’s veelal nieuwsgierig en zijn ze nog jong genoeg om dingen af en aan te leren.

Puppycursus bij een hondenschool

Een puppycursus zal verzorgd worden door een hondenschool. Hier werken ervaren hondentrainers en dierenverzorgers die je kunnen begeleiden met het opvoeden en leren omgaan met je pup. Vaak zullen fokkers een hondenschool adviseren of geven zij wellicht zelf cursussen.

Mens en hond leren allebei

Op een puppycursus leren mens en hond allebei. De pup leert luisteren, commando’s volgen, verdeling van hierarchie, ongewenst gedrag afleren, omgaan met mensen en andere honden.

Als hondeneigenaar leer je commando’s geven, hoe te belonen, eventueel zindelijk maken, ongewenst gedrag afleren en socialisatie van je pup met mensen en andere honden.

 Duur van een puppycursus

Een puppycursus duurt gemiddeld 10 lessen. Hierbij worden ook vaak speeltjes, voer en handige tips aangereikt. Binnen een puppycursus word vaak een onderscheid gemaakt tussen theorie en praktijk. Tijdens de theorielessen zal de hond niet aanwezig zijn. Bij de praktijklessen is er naast het leren en corrigeren ook altijd ruimte voor speelsheid. Dit gebeurt meestal na de les.

Puppycursus door een particuliere trainer

Puppycursussen  kunnen ook door dierenverzorgers of dierenoppassers worden gevolgd om ervaring op te doen. Anderzijds kunnen zij ook zelf deze cursussen geven. Op deze manier kunnen zij gezinnen ondersteunen en hulp aanbieden wanneer zij oppas of extra training nodig hebben.

 

 

Gratis aanmelden & een profiel aanmaken
Snel & eenvoudig solliciteren
Vacatures in jouw buurt vinden
Nu banen vinden

 

Wil je meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: