Scholierenbaan

Veel scholieren maken er tijd en motivatie voor vrij om naast hun school een paar uur per week te werken en zo wat eerste beroepservaring en wat extra zakgeld te verkrijgen.

Soorten werk voor scholieren

Er zijn veel mogelijkheden voor scholieren om een bijbaantje te krijgen. Het soort bijbaan is daarbij afhankelijk van de interesses van de desbetreffende scholier.
Sowieso is er veel werk te vinden dat met kinderen te maken heeft: werken als babysitter, nanny of bijlesdocent is heel populair, waar altijd in alle regio’s van Nederland vraag voor is. Deze werkzaamheden zijn heel goed geschikt als scholierenbaan. Veel jongeren hebben immers bijzonder veel begrip voor kinderen en omdat ze zelf nog heel goed bekend zijn met leerstof uit vroegere jaren, kunnen scholieren als bijbaan ook heel goed als bijlesdocent werken. Ook kinderen hebben er baat bij door scholieren uit hogere leerjaren omgeven te worden.

Scholierenwerk – sectoren

Verdere mogelijkheden voor werk voor scholieren zijn te vinden in de dierenverzorging. Het houden van eigen huisdieren is daarbij een waardevolle kwalificatie. Een passende bijbaan kan dan snel en eenvoudig gevondenworden. Als catsitter, hondenverzorger of dierenverzorger voor alle andere huisdieren brengt de dierenverzorger veel tijd met de dieren door. Bijvoorbeeld als hondenuitlater of catsitter. Verder zijn er nog veel meer werkzaamheden die door scholieren en studenten in het kader van een bijbaan kunnen worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld het werken als schoonmaakhulp, krantenbezorger, tuinman, promotor of boodschappenhulp.

Scholieren bijbaan gezocht

Bij de zoektocht naar een scholierenbaan is internet de sleutel tot succes. Het regelmatig bekijken van vacatures en het initiatief nemen tot het indienen van een sollicitatie leiden in de meeste gevallen tot een goede bijbaan.

 

Wilt je meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: