School uniform

In Nederland is het op scholen niet verplicht om een school uniform te dragen. In andere landen kan dit wel eens anders zijn. Er zijn wel eens discussies dat school uniformen goed of slecht zouden zijn. Vaak is het verplicht omdat er in sommige landen een groot verschil is tussen arm en rijk. Maar wat zijn dan eigenlijk de voor- en nadelen van een school uniform?

Voordelen

Het voordeel is dat je niet kan zien wie rijk of arm is. Zo wordt voorkomen dat kinderen op school worden gepest. Wanneer de ouders geen nieuwe merkkleding kunnen betalen valt het kind toch niet buiten de boot. Iedereen is aan elkaar gelijk.

Nadelen

Kinderen kunnen zich op school minder goed onderscheiden van anderen. Door middel van kleding kun je jezelf uiten en kiezen wat jij wilt aantrekken. Wanneer je de hele dag op school met een school uniform rondloopt kan dit niet. Juist het onderscheiden van anderen wordt in Nederland steeds belangrijker.

 

In Nederland zal het waarschijnlijk zo blijven dat er geen school uniform wordt ingevoerd. Misschien ben je hier blij mee, misschien niet. Vooralsnog kan je kind dus wel zelf bepalen, samen met jou of de oppas, wat hij aantrekt.

 

Wanneer je nog geen oppasser hebt kun je een oppasser inhuren op care.com. Je kunt gratis oppassers zoeken bij jou in de buurt op care.com.

 

 

Wil je meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: