Schoonmaakdienst

Anders dan een schoonmaakster of een huishoudelijke hulp voeren schoonmaakdiensten reiniging op een professionele manier uit. Schoonmaakdiensten worden dan ook vooral door bedrijven, organisaties van evenementen, openbare instellingen, maar soms ook door privé-personen in de arm genomen.

Soorten schoonmaakdiensten

Bij schoonmaakdiensten zijn professionele schoonmakers en vakkrachten werkzaam, die alles weten van verschillende manieren om schoon te maken. De werkzaamheden die schoonmaakdiensten uitvoeren zijn naast normale schoonmaak, ook onder andere gevelreiniging, glazen wassen of ramen lappen, ongediertebestrijding en tapijtreiniging. Omdat er op steeds meer verschillende manieren gebouwd wordt en er steeds meer verschillende bouwmaterialen gebruikt worden, veranderen de manieren waarop door schoonmaakbedrijven schoongemaakt wordt onophoudelijk en onafgebroken.

Inzet van schoonmkaabedrijven

Het klassieke werkterrein van schoonmaakbedrijven is de onderhoudsschoonmaak – dit betreft bijvoorbeeld kantoorgebouwen, fitness studio’s, sporthallen, sauna’s, maar ook scholen en crèches, waar kinderopvang plaatsvindt. Het werk van een schoonmaker omvat ook verschillende diensten, die met de zorg en het onderhoud van het gebouw te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een huismeester- of veiligheidsdienst, tuin- en landschapsonderhoud, ophaal- en brengservice en het strooien van zout op de paden en wegen in de winter. Er zijn ook schoonmaakbedrijven die tot echte allround-dienstverleners uitgegroeid zijn, en bijvoorbeeld een cateringservice aanbieden.

Schoonmkaabedrijf prijs

De schoonmakers die bij een professioneel schoonmaakbedrijf werken zijn speciaal opgeleid om met professionele maschines en schoonmaakmiddelen om te gaan. Ze zijn op verschillende schoonmaakmethodes gespecialiseerd en daarom beter gekwalificeerd dan de gewone schoonmaakster of reiniginskracht. Daarom zijn de prijzen die schoonmaakbedrijven hanteren vaak wat hoger. De prijs voor de verschillende werkzaamheden van een schoonmaakbedrijf is afhankelijk van aanbieder en het soort schoonmaakwerk. Voor het reinigen van een kantoor is ongeveer rekening te houden met kosten tussen €15-20 per uur. Het dweilen van een vloer kost ongeveer een halve tot een euro per vierkante meter, ramenlappen €0,50-3,00 per vierkante meter.

Schoonmaker bij Care.com

De dienstverleners op nl.care.com hebben verschillende kwalificaties voor het schoonmaken in huishoudens, waarover zich u in de individuele profielen verder kunt informeren. U vindt de schoonmaker die uw behoeften vervult, en dat door heel Nederland! Bijvoorbeeld in Rotterdam schoonmaakbedrijf of in Amsterdam schoonmaakbedrijf.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: