Schoonmaakdiensten

Anders dan een schoonmaakster of een huishoudelijke hulp voeren schoonmaakdiensten reiniging op een professionele manier uit. Schoonmaakdiensten worden dan ook vooral door bedrijven, organisaties van evenementen, openbare instellingen, maar soms ook door privé-personen in de arm genomen.

Soorten schoonmaakdiensten

Bij schoonmaakdiensten zijn professionele schoonmakers en vakkrachten werkzaam, die alles weten van verschillende manieren om schoon te maken. De werkzaamheden die schoonmaakdiensten uitvoeren zijn naast normale schoonmaak, ook onder andere gevelreiniging, glazen wassen of ramen lappen, ongediertebestrijding en tapijtreiniging. Omdat er op steeds meer verschillende manieren gebouwd wordt en er steeds meer verschillende bouwmaterialen gebruikt worden, veranderen de manieren waarop door schoonmaakbedrijven schoongemaakt wordt onophoudelijk en onafgebroken.

 

Inzet van schoonmaakbedrijven

Het klassieke werkterrein van schoonmaakbedrijven is de onderhoudsschoonmaak – dit betreft bijvoorbeeld kantoorgebouwen, fitness studio’s, sporthallen, sauna’s, maar ook scholen en crèches, waar kinderopvang plaatsvindt. Het werk van een schoonmaker omvat ook verschillende diensten, die met de zorg en het onderhoud van het gebouw te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een huismeester- of veiligheidsdienst, tuin- en landschapsonderhoud, ophaal- en brengservice en het strooien van zout op de paden en wegen in de winter. Er zijn ook schoonmaakbedrijven die tot echte allround-dienstverleners uitgegroeid zijn, en bijvoorbeeld een cateringservice aanbieden.

Schoonmaakbedrijf prijs

De schoonmakers die bij een professioneel schoonmaakbedrijf werken zijn speciaal opgeleid om met professionele machines en schoonmaakmiddelen om te gaan. Ze zijn in verschillende schoonmaakmethodes gespecialiseerd en daarom beter gekwalificeerd dan de gewone schoonmaakster of reinigingskracht. Daarom zijn de prijzen die schoonmaakbedrijven hanteren vaak wat hoger. De prijs voor de verschillende werkzaamheden van een schoonmaakbedrijf is afhankelijk van aanbieder en het soort schoonmaakwerk. Voor het reinigen van een kantoor is ongeveer rekening te houden met kosten tussen €15-20 per uur. Het dweilen van een vloer kost ongeveer een halve tot een euro per vierkante meter, ramenlappen €0,50-3,00 per vierkante meter.

Schoonmaakdiensten bij Care.com

De dienstverleners op nl.Care.com hebben verschillende kwalificaties voor het schoonmaken in huishoudens, waarover u zich in de individuele profielen verder kunt laten informeren. U vindt de huishoudelijke hulp verlener die uw behoeften vervult, en dat door heel Nederland! Bijvoorbeeld in Amsterdam schoonmaakbedrijf of in Rotterdam schoonmaakbedrijf. Bent u op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Den haag of een schoonmaakbedrijf Utrecht,  zoek dan in onze databank met behulp van uw postcode en vind een schoonmaker in Eindhoven of een schoonmaker in Tilburg die bij u past. Of zoekt u een schoonmaakbedrijf in België? In het overzicht voor huishoudhulp België vindt u snel schoonmakers, bijvoorbeeld schoonmakers in Antwerpen, schoonmakers in  Leuven of schoonmakers in Gent.

 

 

Wil je meer lezen in deze catgorie? Bekijk dan ook: