Soorten dieren

De mens heeft de dierenwereld op kunstmatige wijze in verschillende soorten dieren verdeeld. Hoeveel dieren er precies bestaan, kan niemand zeggen, omdat er steeds weer nieuwe dieren opduiken. Tegelijkertijd sterven er echter elk jaar ook weer diren uit. De meeste schattingen gaan uit van 13 tot 20 miljoen verschillende soorten dieren. Daar horen echter niet alleen dieren bij, maar ook soorten planten.

Populaire soorten huisdier

Tot de populairste dieren die als huisdier gehouden worden en ook bij kinderen erg geliefd zijn, behoren katten, honden, cavia’s, konijnen en hamsters. Maar ook parkieten, schildpadden, vissen en paarden zijn heel populaire dieren en staan bovenaan de verlanglijstjes. Een kenmerk van al deze dieren, is dat ze relatief gemakkelijk te verzorgen zijn. Met uitzondering van de paarden kunnen al deze dieren in huis leven zonder dat ze daarbij heel veel plek nodig hebben. In het bijzonder voor oudere mensen en gezinnen met kinderen kan het houden van een huisdier erg goed zijn. Men is niet langer alleen en en kinderen leren al op jonge leeftijd verantwoordelijkheid en zorg op zich te nemen.

Zorg voor dier vinden

Ook al zijn de meeste dieren, die als huisdier geschikt zijn, gemakkelijk te verzorgen, de zorg moet toch dagelijks plaatsvinden. Dat is door werk of vakantie echter niet altijd mogelijk. Daarom moet er ruim van tevoren over nagedacht worden, wie ten tijde van deze afwezigheid de zorg voor het dier op zich neemt. Nl.care.com helpt bij het vinden van een geschikte dierenverzorger. Op nl.care.com zijn er heel veel dogsitters, catsitters en andere dierenverzorgers die beschikbaar zijn voor de zorg van verschillende soorten dieren. Gewoon een vacature opgeven of uit het overzicht een geschikte dierenverzorger kiezen.

 

 

 

Wil je meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: