Soorten huisdieren

Afgezien van de populaire huisdieren hond en kat, zijn er nog veel andere soorten huisdieren. Verschillende zoogdieren, vogels, vissen en ook reptiele of amfibieën zijn geschikt als huidier. Al deze dieren kunnen in huis gehouden worden.’

De populairste soorten huisdieren

Naast hond en kat zijn ook knaagideren, zoals cavia’s, konijnen en hamsters heel populair als huisdier. Vooral voor kinderen zijn deze dieren heel geschikt, omdat ze klein zijn en makkelijk te verzorgen. Ook hoog in rang staan paarden, waarvan het verzorgen echter al een heel stuk ingewikkelder is. Ook vissen en vogels, vooral de grasparkiet, zijn veel voorkomende soorten huisdieren in Nederlandse huishoudens.

Ongewone soorten huisdieren

Veel exotischere dieren om in huis te houden zijn bijvoorbeeld amfibiëen, reptielen of insecten. Steeds vaker hoor je over mensen die schildpadden, gekko’s of zelfs krokodillen en gifslangen in hun huis houden. Ook spinnen en schorpioenen zijn geen zeldzaamheid meer. Al deze diersoorten hebben speciale verzorging nodig, waaorver u moetv nadenken voordat u zo’n dier aanschaft. Op nl.care.com kunt u ervaren dierenverzorgers voor elke soort huisdier vinden. Gewoon in de categorie ‘dieren’ de desbetreffende diersoort selecteren, uw postcodegebied aangeven en direct al worden verzorgers van huisdieren in uw woongebied getoond. U kunt als alternatief ook een vacature plaatsen, waarop u dan sollicitaties zult ontvangen.

 

 

 

Wil je meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: