Speelgoed

Waarom speelgoed, waar is het goed voor?

Het zit in de mens om te spelen. Kinderen spelen vaak maar ook volwassen doen graag mee met een spelletje. Meestal wordt er een specifiek stuk gebruikt om mee te spelen maar uiteraard kan dit ook zonder hulpmiddelen.

Doormiddel van speelgoed of spelen, leert men om met anderen te spelen maar ook om met anderen om te gaan. Een oppas of een nanny gebruikt vaak speelgoed om te spelen met kinderen. Voor kleine kinderen woorden vaak spellen gebruikt om de coordinatie van bewegingen te bevorderen maar ook het ruimtelijk inzicht. Spelen is belangrijk voor een goede ontwikkeling. Zo kunnen kinderen die vrij kunnen spelen ‘hun hoofd leegmaken’ en kunnen daardoor het leven van alle dag beter aan. Speelgoed voor kinderen wordt speciaal vanuit dit oogpunt ontwikkeld.

Spel voor dieren

Dieren gebruiken bij zeer bijzondere gevallen gereedschap, echter is het speelgoed wat zij gebruiken iets wat toevallig voorhanden is. Daarnaast houden zij zich ook niet aan de afgesproken spelregels, die onderworpen kunnen zijn zoals bij de mens het geval is. Ondanks dat dieren spelen met hetgeen toevallig voorhanden ligt. Zijn er in dierenwinkel voldoende variaties wanneer het op speelgoed voor dieren aankomt. Hierbij denkende aan ring met belletjes tot schommels en spiegeltjes.

Spel voor ouderen – ouderenzorg

Een van de bekendste redenen waarom ouderen vaak spelletjes spellen is om het geheugen te trainen. Uit onderzoek is gebleken dat men mentaal langer fit kan blijven door regelmatig het geheugen te trainen. Bij Care.com zijn er tal van ouderenverzorgers die graag helpen bij onder anderen de vrijetijdsbesteding en dagelijkse taken. Familieleden vinden snel en eenvoudig een overzicht op ons platform van ouderenverzorgers. U vind tal van ouderenverzorgers in uw eigen regio.

Bij Care.com vindt men nu niet alleen een ouderenverzorger of een oppas voor de kinderen. Wij bemiddelen ook tussen huishoudelijke hulpen, speciale zorg en dierenverzorgers. Nu kan het zijn dat u geen hulp nodig heeft maar wel graag hulp aanbiedt. Hulpaanbieders zich direct op onze website aanmelden als hulpaanbieders. U kunt zich aanmelden voor de categorieeen: huishoudelijke hulp, oppas, nanny, au pair, gastouder, speciale zorg, ouderenzorg en dierenzorg.

 

 

 

Wil je meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: