Spelletjes

Voor kinderen het ideale tijdsverdrijf. Niet alleen is het spelen van een spel een leuk tijdsverdrijf, het kan ook nog eens heel leerzaam zijn. Er is veel meer aandacht gekomen voor het spelenderwijs leren en de educatieve toepassingen voor spelletjes. Tegenwoordig zijn vooral de digitale en online spelletjes populair. Maar ook ouderwetse bordspelletjes helpen bij de ontwikkeling.

Gamen

Een hoop mensen zijn in de veronderstelling dat ‘gamen’ een slechte invloed heeft. Echter, bij het spelen van games wordt het brein op allerlei manieren gestimuleerd. Omdat er op acties snel moet worden gereageerd, wanneer er bijvoorbeeld een bal op de keeper wordt afgeschoten, zijn sportspelletjes bijvoorbeeld goed voor de oog-hand-coördinatie.Daarnaast draaag gamen bij aan de ontwikkeling van creativiteit, ruimtelijk inzicht en de ontwikkeling van de fijne motoriek. Het leren vooruitdenken en strategisch inzicht verkrijgen is iets wat in bijna alle games terugkomt. Er worden steeds meer games ontwikkeld die kinderen helpen bij hun ontwikkeling. Scholen gebruiken games om kinderen op een intresessante manier kennis te laten maken met allerlei onderwerpen en spelenderwijs te onderwijzen.

 

 

Educatieve spelletjes

Educatieve spelletjes is de ideale manier om kinderen op een voor hun interessante manier wat te leren. Maak er een spelletje van. Maak het maken van huiswerk ook leuker door er een spelletje van te maken, u kunt ook een oppas zoeken die hierbij kan helpen. Bij het leren van een toets bijvoorbeeld. Help uw kind met leren door er bijvoorbeeld een spelletje Galgje van te maken. Oefen woordenschat door een woordenslang te maken. Het toevoegen van een competitie element maakt het extra aantrekkelijk voor kinderen. Wanneer kinderen moeite hebben met een bepaald onderwerp, zoal rekenen of taal, kunnen spelletjes ook een oplossing bieden. Het grote aanbod van spelletjes en de meestal uitgebreide spellen kunnen helpen bij het inhalen van eventuele achterstanden.

 

Op nl.care.com zijn genoeg oppassen aangemeld die een hoop leuke spelletjes kennen.

 

Wil je meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: