Tips voor het kiezen van een babysitter

Kies de perfecte babysitter voor uw gezin

 

Wanneer u zo ver bent om een babysitter te interviewen, (oftewel de persoon die u vertrouwt met uw huis en kinderen), kandidaten filteren en de juiste match vinden kan best zenuwslopend werken. Nadat u de basis kwalificaties heeft bepaald – en een positief solliciatiegesprek heeft gehad– filtert u uw favorieten met behulp van een eenvoudige checklist. Van ervaring met aanvullende taken tot specifieke vaardigheden, uw verzorger moet precies zijn wat u zoekt.

 

  1. Neem de referenties in acht. Wanneer u uw topselectie filtert moet u de gesprekken die u had met de families, die zij als referenties hebben opgegeven, in uw achterhoofd houden. Zijn de families die de oppas in het verleden heeft verzorgd gelijk aan uw familie? Zijn de kinderen van gelijke leeftijd? Voerde zij soortgelijke taken uit en had zij dezelfde verantwoordelijkheid (kinderen in bad doen, koken, helpen bij het huiswerk) die u graag ook verlangt in de verzorging van uw kinderen? Zoals bij elke baan, ervaring en achtergrond is van groot belang. Dus als uw potentiële kandidaat dezelfde ervaring en verantwoordelijkheden heeft die gelijk zijn aan hetgeen dat zij voor uw gezin zal hebben, zal de overgang voor alle betrokkenen gemakkelijk zijn.
  2. Loop de vragen tijdens het sollicitatiegesprek na. Denk na over de antwoorden die u kreeg op de vragen die het belangrijkste zijn voor u en uw gezin. We hebben allemaal standaard vragen voor een sollicitatiegesprek (beschikbaarheid, ervaring, leeftijd etc.), maar iedere familie heeft zijn eigen unieke eisen, dus wat zijn die van u? Is het nodig dat uw kinderen van en naar na-schoolse activiteiten worden gereden?  Ga terug naar de antwoorden die uw kandidaten gaven over hun rij-ervaring, punctualiteit en kennis van eerste hulp. Heeft u iemand nodig die maaltijden kan bereiden bij uw afwezigheid? Ga na wat uw topkandidaten zeiden over hun ervaring in de keuken. Ook al is het super wanneer een babysitter een goed sollicitatiegesprek had, degene die het meeste opvalt zal de verzorger zijn die echt uitblonk toen u het had over iets dat u nauw aan het hart ligt. U weet wie – u hield van haar verhaal over hoe ze de kinderen liet helpen bij het maken van koekjes om hun verlatingsangst te doen vergeten of hoe gek ze er op is om middagen voetbal te spelen met de kinderen waar ze op paste.
  3. Evalueer de sterke punten en worstelingen van uw kind. Als u weet dat uw kind geen sterke zwemmer is, wees dan niet bang om een badmeester-sitter te vragen om met hem of haar een aantal keer in de week te oefenen. Zijn biologie lessen een probleem dit jaar? Neem een biologie student aan als bijlesgever/babysitter. Deze kan op biologie gebaseerde en gerelateerde spellen doen om uw kind terug op het pad van het biologie succes te krijgen. Een kandidaat kiezen met een academische achtergrond (zoals een docent in de zomer of een privé bijlesgever) kan een perfecte oplossing zijn voor u en uw kind.
  4. Doe een kindertest. Kijk hoe ze omgaat met uw kind. Een goede babysitter zal zich geen twee keer bedenken wanneer u om een proefdraai vraagt. Vindt u haar manier van werken prettig? Hoe zit het met haar pedagogische vaardigheden en haar speelsheid? Voelt u zich op uw gemak bij haar manier van discipline houden? Hoe maken de kinderen contact met de kandidaat? Uiteindelijk zijn zij degene die de meeste tijd met haar zullen doorbrengen, dus de eerste interactie met de babysitter kan goed helpen bij het maken van uw beslissing.
  5. Vertrouw op uw intuïtie. Er is wellicht een babysitter met een geweldig CV, fantastische referenties en de perfecte antwoorden op al uw vragen – maar soms voelt het gewoon niet goed. U kunt er niet echt de vinger op leggen maar dat hoeft u niet uit te leggen. Vertrouw op uw instincten.

 

Uiteindelijk is het niet verkeerd om een aantal goede babysitters en back-up babysitters in uw contactlijst te hebben. Als u 3 opmerkelijke opties had, waarom vraagt u dan niet de twee die net niet goed genoeg waren om te zien of ze nog steeds interesse hebben om af en toe bij u op te passen? Hoe betrouwbaar uw nieuwe babysitter ook is, er zullen situaties voorkomen dat ze u om bepaalde reden (op het laatste moment) moet afzeggen en u in de steek laat. Goede relaties onderhouden met babysitters die u al kent en waar u zich bij op uw gemak voelt kan geweldig uitkomen wanneer u in nood zit.