Tuin

De tuin is een plaats van ontspanning, om bij te komen van de drukte van de stad of de eigen creativiteit te kunnen botvieren.

Welke tuin past bij jou?

Voor de inrichting van een tuin zijn er veel mogelijkheden, maar in de eerste plaats wordt er onderscheid gemaakt tussen een siertuin en een tuin die gebruikt wordt om fruit, groente of kruiden aan te bouwen. Deze soorten kunnen echter met elkaar gecombineerd worden, waardoor er een gemengde tuin ontstaat. In het ene gedeelte wordt dan groente en fruit verbouwd, terwijl het andere gedeelte als siertuin de ontspanning dient. Wie geen groente of fruit wil verbouwen, legt misschien een tuinvijver aan. Gezinnen met kinderen kiezen voor andere tuinen dan paren zonder kinderen, alleenstaanden of oudere mensen. Verschillende behoeften en wensen van de tuinbezitter spelen een grote rol bij het vormgeven en aanleggen van tuinen. Ook de oppervlakte van de grond die beschikbaar is, is van belang. Op een postzegel van tien vierkante meter kan immers geen zwembad worden neergezet. De bewegingsvrijheid van eventuele dieren is dan ook beperkt.

In de tuin werken

Voor veel mensen is de tuin een grote hobby, maar de steeds noodzakelijke zorg ervoor (zoals gras maaien, onkruid wieden, planten verzorgen of oogsten) is voor veel mensen te tijdsintensief. Toch willen veel mensen de flora naast hun huis niet missen, omdat het van grote positieve invloed is op hun welzijn.

Wie het zich kan en wil veroorloven, vindt in zijn directe omgeving een competente en vakbekwame verzorger voor zijn tuin. Veel tuinmannen en tuinonderhoudsbedrijven bieden hun diensten aan. Probeer het eens met tuinman Amsterdam, tuinman Rotterdam,  tuinman Den Haag, tuinman Utrecht,  tuinman Eindhoven  en ook in uw eigen omgeving – of dat nu in een stedelijke, of in een landelijke omgeving is.

Hulp voor de tuin aanbieden

Als u ervaring hebt in het verzorgen van tuinen en u bent een echte ‘plantenfluisteraar’, die bovendien graag andere mensen helpt hun tuin te onderhouden en hen zo een bepaald levensgevoel mogelijk te maken, meld u dan gratis aan op Care.com en zoek naar opdrachten voor tuinman werk Amsterdam, tuinman werk Rotterdam, tuinman werk Den Haag, tuinman werk Utrecht,  tuinman werk Groningen of ook in uw eigen omgeving. Als het om eenvoudig werk gaat, kan dit ook een alternatief zijn voor een vakantiebaantje of bijbaan.

Wil je meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: