Tuinieren

Bij tuinieren, of werken in de tuin en ook tuinwerk, worden alle werkzaamheden uitgevoerd, die met het hebben van een tuin ontstaan. Daaronder valt onder andere het aanleggen van een bloembed, de zorg voor planten, het onkruid wieden en grasmaaien. Het soort tuinwerk dat te doen is, is afhankelijk van het soort tuin en het tuinontwerp.

Soorten werk bij tuinwerk

Het werken in de tuin zorgt in de eerste plaats voor ontspanning en plezier. Steeds meer jonge mensen vinden in tuinieren een manier om te onstpannen en bij te komen van de stress van hun beroepsleven. Ook oudere mensen en kinderen profiteren van een tuin. De mooiste, doch ook vaak vervloekte, soort tuinwerk is de zorg voor de tuinplanten. Het zware en noeste werk is al snel vergeten, wanneer je kunt zien hoe de planten na de liefdevolle verzorging groeien en bloeien. Tuinieren is het hele jaar nodig, want er is altijd wat te doen. Bloembetten moeten worden aangelegd, de tuintafel moet worden schoongemaakt of in de herfst moeten de gevallen blaadjes opgeruimd worden. In de winter vindt het tuinieren plaats in het hoofd en wordt bedacht, wat er het volgend jaar in de tuin geplant en gezaaid gaat worden.

Hulp voor tuinwerk vinden

Als je vaak werkt en u geen tijd meer hebt voor het tuinwerk, dan kunt je op Care.com een hovenier, tuinman of een tuinvrouw voor jouw tuin vinden. De tuinhulp kan dan de planning, de verzorging en het tuinwerk van jou overnemen waardoor jij meer rust hebt.

 

 

Wil je meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: