Tuinontwerp

Tuinontwerp

Het tuinontwerp betreft de vormgeving van de tuin. Het tuinontwerp is niet aan grenzen gebonden. Het tuinontwerp moet in overeenstemming zijn met het doel van de tuin. Het tuinontwerp is immers afhankelijk van de vraag, of het om een moestuin, voortuin, huistuin, siertuin of binnenplaats gaat.

Verschillende soorten tuinontwerp

Bij een moestuin ziet het tuinontwerp er heel anders uit dan bijvoorbeeld bij een siertuin. Waar het in een moestuin om het verbouwen van fruit en groente gaat, wordt een siertuin vooral met bloemen beplant. Tuinontwerpen voor siertuinen hebben vooral een decoratief effect en zijn vooral voor de sier. Bij het tuinontwerp van een moestuin gaat het in de eerste plaats om het verbouwen van levensmiddelen, om zo in ieder geval voor een deel zelfvoorzienend te zijn. Vandaag de dag behoort de tuin steeds vaker ook tot een levens- en woonruimte. Daarom wordt het tuinontwerp steeds belangrijker. Ook het aanleggen van een vijver is vaak een populair element in een tuinontwerp.

Hulp bij tuinontwerp

Als u op zoek bent naar een tuinhulp die u bij het tuinontwerp kan helpen, plaats dan een vacature op nl.Care.com. Er zullen zich al gauw tuinhulpen bij u melden, die u bij het tuinontwerp kunnen helpen en ook in staat zijn om een tuinvijver aan te leggen.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: