Vakantie met huisdier

Vooral mensen die erg van dieren houden, willen de vakantie niet zonder hun geliefde huisdier doorbrengen en denken er daarom aan de vakantie met hun huisdier door te brengen. Bijzonder populair is het om met de hond op vakantie te gaan. Maar niet overal zijn vakantiegangers met huisdieren graag geziene gasten. Daarom is het verstandig speciaal naar reizen te zoeken, waarbij de vakantie met huisdier aangeboden en toegestaan wordt.

Hond mee op vakantie

Het aanbod van vakanties waar honden mee genomen kunnen worden wordt steeds groter en populairder. Honden zijn relatief gemakkelijk te verzorgen en kunnen zonder problemen goed verblijven in de vreemde vakantieomgeving. In het bijzonder een vakantie aan zee is erg fijn voor honden. Daar heeft de hond de mogelijkheid lekker te rennen en te ravotten. Toch moet er bij een vakantie met de hond op worden gelet, dat honden op het strand zijn toegestaan. Dat is namelijk niet altijd het geval. Gelukkig liggen de meeste vakantiehuisjes waar honden zijn toegestaan vaak in omgevingen en regio’s waar honden en andere huisdieren geen enkel probleem zijn.

Vakantie met of zonder huisdier?

Niet voor alle dieren is het ideaal om het dier mee te nemen op vakantie. Vogels en katten zijn bijvoorbeeld veel minder flexibel en hebben geen enkele mogelijkheid om op vakantie lekker buiten te struinen of rond te vliegen, omdat ze het moeilijk vinden om in de vreemde omgeving de weg te vinden. Daarom is het meenemen van een huisdier op vakantie in de eerste plaats geschikt voor hondenbezitters. Voor katten en andere huisdieren die beter niet mee op vakantie genomen kunnen worden, vindt u bij Care een groot aantal verzorgers dat gedurende de vakantie de verzorging van uw huisdier op zich kan nemen.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: