Vakantiebaantjes

Vakantiebaantjes zijn baantjes, die studenten en scholieren tijdens hun vakanties beoefenen. Met een vakantiebaantje doen jongeren eerste ervaringen op in het werkend bestaan en kunnen ze voor het eerst hun eigen geld verdienen.

Voorwaarden voor een vakantiebaan

De voorwaarden en regels voor een vakantiebaan varieëeren per leeftijd. Hoewel kinderen vanaf 13 jaar al klusjes mogen doen, mogen kinderen pas vanaf hun 15de levensjaar zelfstandig werkzaamheden uitvoeren. Het gaat dan om licht industrieel werk, zoals het vegen van parkeergarages. Naarmate het kind ouder wordt, worden de regels soepeler en mag het kind meer en meer soorten werk doen. Pas vanaf een leeftijd van 18 jaar gelden dezelfde bepalingen, die ook voor volwassenen gelden. Alle regels in detail uitgelegd vindt u op rijksoverheid.nl.

Vakantiebanen bij Care.com

Wie op zoek is naar een vakantiebaan kan bij nl.care.com een oproep plaatsen. Als je aan de voorwaarden (zie boven) voldoet, meld je dan op nl.care.com bijvoorbeeld aan als oppas, tuinhulp, hondenuitlater of huishoudelijke hulp. Werkzaamheden als boodschappen doen voor ouderen, grasmaaien of een hond uitlaten zijn niet te zwaar en voor iedereen geschikt. Als je ervaring hebt met het zorgen voor kleinere broertjes en zusjes, kun je ook een paar uur per dag als babysitter werken.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: