Vakantiekracht

Vakantiekracht

Een vakantiekracht is een zorgverlener die tijdens de vakantie zorg biedt. Vaak wordt dit door scholieren of studenten aangeboden, omdat zij graag tijdens de vakantie iets willen bijverdienen.

De taken van een vakantiekracht zijn zeer gevarieerd en kunnen verschillen van het geven van bijles en dierenverzorging tot het oppassen op kinderen of werken als kampleider op vakantiekampen.

Werken als vakantiekracht

Vaak is het werken als vakantiekracht ideaal aangezien dit meestal seizoensgebonden werk is. Jongeren kunnen dan ervaring opdoen en leren wat het inhoudt om verantwoordelijkheden te hebben. Zelfs bij de kleinste baantjes zoals het plukken van fruit of het onderhouden van tuintjes. Ook geeft het een indruk van de verschillende soorten werk die er zijn. Naast de verantwoorlijkheden leren ze door middel van vakantiewerk ook meer mensen kennen en ontwikkelen ze sociale vaardigheden. Werk met een grote verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld als babysitter of zorg voor ouderen kan zorgen voor goede referenties die later positieve invloed kunnen hebben bij o.a. solicitaties.

Een vakantiekracht aannemen

Het voordeel van een vakantiekracht aannemen is dat deze tijdelijk de taken kunnen doen waar u hulp bij nodig heeft of als u er zlef niet bent. Als u bijvoorbeeld zonder uw huisdieren op vakantie wilt, is een vakantiekracht de perfecte oplossing om tijdelijk uw huisdieren te verzorgen. 

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: