Vakantieoppas

Een vakantieoppas is een oppas voor kinderen tijdens de schoolvakantie. Omdat niet alle werkende ouders tijdens de schoolvakanties tegelijk met hun kinderen vrij hebben, is een vakantieoppas vaak nodig. De vakantieoppas kan voor meerdere kinderen tegelijk georganiseerd worden, maar ook met het aanstellen van een babysitter of oppasoma geregeld worden. Het is ook mogelijk, kinderen naar vakantiekampen te sturen, zodat ze dan daar onder de pannen zijn.

Welke soort vakantieoppas is de juiste?

Voor werknemers van grotere bedrijven wordt er soms door de werkgeven voor een vakantieoppas voor de kinderen gezorgd. Is dat niet het geval, moet er naar een andere oppasvorm gezocht worden. Afhankelijk van de werktijden van de ouders zijn er verschillende soorten vakantieoppas geschikt. Gaat het erom slechts voor een paar uur op de dag toezicht voor de kinderen te regelen, dan is een babysitter of oppasoma voldoende. Bij wisselende werktijden kan ook overwogen worden om een zomer-au-pair aan te nemen. Deze au pair meisjes komen alleen gedurende de zomer, maar werken verder net als een normale au pair. Omdat kinderen tijdens de vakantie ook in staat moeten worden gesteld iets te beleven, is een vakantiekamp of een kinder- en jongerenreis ook een ideale oplossing.

Vakantieoppas bij nl.care.com vinden

Welke soort vakantieoppas u ook zoekt voor uw kinderen, bij Care vindt u zowel babysitters, oppasopa’s en oppasoma’s als vakantiekampen en andere reizen.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: