Veiligheid FAQ’s

ALGEMENE VEILIGHEID

 

Welk soort voorzorgsmaatregelen neemt Care.com om een veilige gemeenschap te behouden?

Wij nemen bepaalde voorzorgsmaatregelen om een veilige gemeenschap te behouden. Wij controleren bijvoorbeeld bepaalde klantengegevens op criminele achtergronden of andere ongewenste activiteiten. Daarnaast controleert ons veiligheidsteam de profielen van leden op enige verdachte en/of ongepaste vacatures, profielen en berichten, die zijn opgemerkt als afkeurenswaardig door onze leden. Als blijkt dat een lid wellicht onveilig of ongeschikt is om deel te nemen op Care.com, dan zullen wij diens lidmaatschap beëindigen en leden die in contact zijn geweest met dit lid bericht geven van de verwijdering.

 

Ook al beschouwen we deze voorzorgsmaatregelen als belangrijk, elke controle van een lid en zijn of haar gegevens bij Care.com zijn gelimiteerd en moeten niet als volledig, accuraat of overtuigend worden beschouwd in diens beschikbaarheid als zorgzoekende of zorgverlenende. Leden zijn zelf verantwoordelijk voor het selecteren van een geschikte werkgever of werkverlener, voor zichzelf of hun families. Werkgevers zijn zelf verantwoordelijk voor het werven en bekijken van een Verklaring Omtrent het Gedrag of een andere identiteit, verificatie, achtergrond of referentie voordat zij een zorgverlener aannemen. Elke werkgever is daarnaast ook zelf verantwoordelijk voor het verifiëren van de leeftijd van de zorgverlener die ze kiezen, net zoals het verifiëren van de werkbevoegdheid van de zorgverlener in Nederland.

 

Verifieert Care.com de informatie die leden verstrekken in hun profielen of vacatures, of worden deze geplaatst op andere delen van de site?

Over het algemeen verifiëren wij de gegevens van leden op onze site niet op stiptheid. Zorg er voor dat u zeker bent van de informatie die u belangrijk vindt voordat u een zorgverlener aanneemt.

 

Welke stappen neemt Care.com om mijn gegevens te beschermen?

We hebben een veilig berichtensysteem opgebouwd waardoor u via Care.com kunt communiceren in plaats van via uw persoonlijke e-mail. Op die manier deelt u alleen uw gegevens wanneer u daarvoor kiest.

 

Daarnaast hebben we ook erkende beveiligingsystemen opgezet om uw informatie te beschermen tegen onbevoegde gebruikers, waaronder:

  • Het gebruik van SSL (Secure Sockets Layer), de sector’s standaard methode om computers veilig te laten communiceren zonder risico’s zoals manipulatie of imitatie van de ontvanger. We gebruiken SSL in het online registrerings proces, in het login proces en in het account management gedeelte van de site.
  • Het gebruik van sterke encryptie technologie, om belangrijke informatie te beschermen.
  • Het in dienst stellen van firewalls en systeem bewaking om onze systemen te beschermen tegen onbevoegde toegang.

Uw gebruikersaccounts zijn ook beschermd door middel van een wachtwoord die u gebruikt om online toegang te krijgen tot uw account op Care.com, en wij adviseren u om maatregelen te nemen om uw wachtwoord veilig te bewaren. Wanneer u vermoedt dat er op uw wachtwoord is ingebroken dan moet u deze onmiddelijk aanpassen door in te loggen en naar ‘Gegevens en instellingen’ te gaan. Na ieder bezoek, dient u uit te loggen en uw browser te sluiten.

 

We nemen deze voorzorgsmaatregelen in een poging  tot om u te beschermen tegen veiligheidsinbreuk. Desondanks is dit geen garantie dat dergelijke informatie niet kan worden bewerkt, afgesloten, veranderd of vernietigd, door inbreuk op firewalls en beveiligde server software.

 

Wat doet Care.com wanneer blijkt dat een lid onveilig is of zich ongepast heeft gedragen naar Care.com’s mening?

Wanneer Care.com er achter komt dat een lid wellicht onveilig is of zich ongepast heeft gedragen, dan verwijderen wij dit lid onmiddelijk van Care.com. We sturen ook een notificatie naar een ieder in onze database die ooit in contact is geweest met dit lid. Wanneer een onderzoek plaatsvindt, werkt Care.com volledig samen met de autoriteiten.

 

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden in het maken van een veilige keuze voor mijzelf en mijn familie?

Uiteindelijk maakt u zelf alle keuzes omtrent het aannemen van iemand. Zorg er daarom altijd voor dat u research heeft gedaan en dat u zich op uw gemak voelt bij de zorgverlener, voordat u hem of haar aanneemt.

 

ZORGVERLENERS AANNEMEN

 

Welk soort controles en navraag bij derden moet ik doen met betrekking tot een zorgverlener?

Het is belangrijk om een eigen onafhankelijk onderzoek naar uw kandidaten te doen om uw zoekresultaten te verfijnen. Zoek op het internet naar de naam om te zien of er bepaalde artikelen over diegene bestaan. Contacteer de lokale Raad, instanties e.d. die zich bijvoorbeeld inzetten ter bescherming van kinderen om toegang te krijgen tot publieke lijsten die wellicht informatie bevatten met details of werkgeschiedenis van uw kandidaat. Het is ook verstandig om ze op te zoeken op Facebook, LinkedIn, Twitter en andere sociale netwerken.

 

Wat moet ik doen als ik negatieve informatie vind na mijn onderzoek?

Neem contact op met ons Member Care team als u enige verdachte of ongepaste informatie ontdekt, zodat wij de nodige stappen kunnen ondernemen.

 

Waar moet ik het persoonlijke sollicitatiegesprek houden?

Het is een goed idee om een eerste sollicitatiegesprek op een publieke plaats te houden, bijvoorbeeld in een restaurant of lunchroom.

 

Wat moet ik de zorgverlener vragen om mee te nemen naar het sollicitatiegesprek?

Vraag om een identiteitsbewijs om te bewijzen dat het dezelfde persoon is. Vraag daarnaast ook om andere informatie die relevant voor u is, bijvoorbeeld een kopie van zijn of haar VOG.

 

Wanneer moet ik mijn gekozen kandidaat kennis laten maken met mijn familie?

Laat de overgebleven kandidaten individueel kennis maken met uw familie na het eerste gesprek. Bonus: deze handeling geeft hoogstwaarschijnlijk het beste weer welke kandidaat het meest geschikt is.

 

VOOR ZORGVERLENERS

 

Waarom moet ik via het Care.com berichtensysteem communiceren?

Privacy – We adviseren om alle eerste berichten via Care.com te sturen i.p.v. het gebruiken van uw persoonlijk e-mail. Op die manier deelt u alleen contactinformatie wanneer u zich daarbij op uw gemak voelt. Dus in plaats van het delen van uw informatie, telkens wanneer u voor een vacature solliciteert, deelt u het alleen met een aantal geselecteerde werkgevers.

Gemak – Al uw berichten, zoals reacties op vacatures, zijn op een centrale plaats verzameld. U hoeft niet eerst 100 emails te doorzoeken in uw inbox en niet te zoeken naar een verdwaald bericht. Simpel en snel, zoals uw het wilt.

 

Welk soort controles en navraag bij  derden moet ik doen op een familie of idividu die zorg zoekt?

Het is belangrijk om uw eigen onderzoek te doen om zeker van te zijn dat u wordt aangenomen door iemand waar u zich bij op uw gemak voelt. Zoek op het internet naar de naam om te zien of er bepaalde artikelen over diegene bestaan. Het is ook mogelijk om publieke informatie via andere wegen te vinden, bijvoorbeeld via lokale autoriteiten. Het is ook verstandig om diegene op te zoeken op Facebook, LinkedIn, Twitter en andere sociale netwerken.

 

Wat moet ik doen als ik negatieve informatie vind na mijn onderzoek?

Neem contact op met ons Member Care team als u enige verdachte of ongepaste informatie ontdekt, zodat wij de nodige stappen kunnen ondernemen.

 

Welk soort activiteiten moeten worden gemeld aan Care.com?

Elk soort ongepaste activiteit, of dat nu spam is, een schandaal of een andere suggestie. Wij willen het graag weten.

 

Hoe meld ik ongepaste activiteiten aan Care.com?

Als u enige ongepaste activiteiten ondervindt met een andere lid of iets ongepasts op de site ziet, email dan naar infonl@care.com

 

Wat doet Care.com wanneer er gemeld wordt dat iemand zich verdacht gedraagd?

Wij hebben een toegewijde Veiligheidsteam dat alle opmerkingen van leden onderzoekt. Wanneer het Veiligheidsteam een melding ontvangt dan zullen wij dit individueel behandelen. Als de inhoud onze algemene voorwaarden schendt, dan zullen wij het account onmiddelijk sluiten.

 

Waar moet ik het persoonlijke sollicitatiegesprek houden?

Het is een goed idee om een eerste sollicitatiegesprek op een publieke plaats te houden, bijvoorbeeld in een restaurant of lunchroom.

 

Ik heb een aanbod ontvangen dat te mooi om waar te zijn lijkt. Wat moet ik doen?

Wanneer een vacature te mooi om waar te zijn lijkt dan is dat waarschijnlijk ook zo. U moet extra voorzichtig zijn wanneer u een bericht ontvangt wanneer werk wordt aangeboden en vooraf wordt betaald zonder dat er een persoonlijke sollicitatiegesprek of een telefonische sollicitatiegesprek met de familie heeft plaatsgevonden.

 

Wat moet ik doen wanner een potentiële werkgever mij een voorschot wil sturen?

Zorgverleners moeten extra voorzichtig zijn wanneer zij een bericht ontvangen waarin werk wordt aangeboden en vooraf wordt betaald zonder dat er een persoonlijke sollicitatiegesprek of een telefonische sollicitatiegesprek met de familie heeft plaatsgevonden. Dit is een gebruikelijke manier van internetfraude, waar regelmatig gefocused wordt op sites met babysitters, nanny’s en andere zorgverleners in aanbod. Accepteer nooit een betaling zonder een ontmoeting en een sollicitatiegesprek gevoerd te hebben. Accepteer nooit een cheque met een hoger bedrag dan afgesproken. Stort nooit geld terug naar iemand die u betaald heeft met een cheque.

 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vragen, zorgen of opmerkingen van enige verdachte activiteiten op de Care.com gemeenschap. U kunt meer informatie vinden op Fraud.org.