Vergoeding oppas

Wil jij graag bijverdienen als oppas of ben je juist op zoek naar een oppas? Het is een leuke baan maar wat moet je nu per uur vragen? Het is niet altijd makkelijk om hierover te beginnen, maar het hoort er toch bij.

Wat voor bedrag kun je vragen als oppasser?

Je kunt uiteraard niet te veel vragen. Gezinnen zullen dan niet meer geïnteresseerd zijn in je aanbod om te werken als oppas. Er is niet één vast bedrag dat je kunt vragen. Dit hangt namelijk van verschillende factoren af. Dit zijn bijvoorbeeld de kennis die je bezit. Heb je een opleiding gedaan die relevant is? Je zou bijvoorbeeld al ervaring kunnen hebben in het omgaan met speciale zorg. Misschien heb je een EHBO-diploma of een certificaat Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Dit allemaal is relevant hoe geschikt jij bent en hoe veel vergoeding oppas kunt vragen.

Vergoeding oppas bepalen als gezin

Je wilt natuurlijk een geschikte oppas voor je gezin. U dient een passende vergoeding te bieden, anders zullen oppassen afhaken, het is immers een zware taak om op de kinderen te passen. Zorg voor een acceptabel bedrag dat voor beide partijen acceptabel is. Je zou meer kunnen betalen wanneer je een opleiding eist van de opasser of als je enige ervaring eist met betrekking tot bepaalde stoornissen. Immers heeft niet iedereen deze kennis.

 

Maar denk eraan dat de vergoeding oppas niet het belangrijkste is. Het is uiteraard ook belangrijk dat het klikt met de kinderen, zij moeten er mee omgaan en zich comfortabel voelen. Wanneer dit niet het geval is heeft het voor beide partijen niet zoveel zin. Maak daarom eerst een afspraak om elkaar beter te leren kennen. Vraag aan de kinderen wat zij van de oppas vinden. In het eerste gesprek kun je ook meteen de vergoeding oppas regelen.

 

Op zoek naar een oppas? Zoek dan hier voor een oppas bij u in de buurt op nl.care.com.