Verhuisdozen

Verhuisdozen

Een verhuisdoos is een doos die bedoeld is voor het vervoeren van bijvoorbeeld spullen uit uw huishouden tijdens een verhuizing. Een verhuisdoos is gemaakt van stevig karton. Deze dozen kunnen op een bepaalde manier gevouwen worden, zodat ze extra stevig zijn om ook zware spullen te kunnen dragen en vervoeren. Wanneer de verhuisdoos niet in elkaar gevouwen is, zal deze een groot en plat karton vormen. Tevens bevinden zich handvaten in de dozen, voor extra grip. Verhuisdozen hebben de standaard maat van: 485 x 325 x 380 mm.

Wat te doen met verhuisdozen

Het is verstandig om een verhuisdoos af te tapen zodat er niets uit de doos kan vallen. Verhuisdozen kunnen in veel gevallen gehuurd worden bij een verhuisbedrijf. Deze kunnen dan na gebruik, mits ze in goede staat verkeren, geretourneerd worden. Verhuisdozen zijn een goede uitkomst om breekbare spullen te kunnen verhuizen.

Verhuisdozen hebben vaak een gemarkeerde lijn aan de binnenkant van de doos die aangeeft tot hoever de doos gevuld kan worden. Op deze manier voorkomt u dat de doos te vol raakt. Daarnaast is het wijs om de dozen te wegen zodat deze niet te zwaar zullen zijn voor de verhuizers.

Gebruik van verhuisdozen

Een goede manier om de inhoud van verhuisdozen te kunnen beoordelen is met behulp van etiketten. Deze worden in de meeste gevallen mee geleverd. Hierop kunt u per kamer of huisdeel spullen inpakken en bij elkaar sorteren zodat deze sneller en eenvoudiger weer op de juiste plaats in het huis geplaatst kunnen worden na de verhuizing.

Verhuisdozen zijn geschikt voor het hele gezin. Dankzij de ingevouwen handvaten kunnen ook kinderen en ouderen gemakkelijk de dozen vervoeren. Het is echter verstandig om van de aangebodenhulp gebruik te maken.  Het is natuurlijk afhankelijk van het gewicht van de dozen. Vaak worden deze dozen na de verhuizing gebruikt voor opslag van spullen die bewaard moeten blijven.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: