Verhuizing

Een verandering van woonhuis vergt inspanning en voorbereiding. Voor de verhuizing moeten persoonlijke dingen worden ingepakt, meubels worden gedemonteerd en getransporteerd en soms moet de woning worden gerenoveerd. Laat hier dus geen chaos bij onstaan!

Tips voor verhuizing:

Zorg voor een overzicht van de omvang van de verhuizing en maak checklijsten.
Verhuisdozen zijn stevig, waterdicht, er is makkelijk op te schrijven en ze kunnen meerdere malen voor een verhuizing gebruikt worden. Verhuisdozen zijn in elke doe-het-zelfmarkt of bouwmarkt te koop en zelfs op internet te bestellen. Na de verhuizing kunnen ze weer gemakkelijk platgemaakt worden, waardoor ze niet al te veel plaats innemen. Let op de hoeveelheid huisraad die u hebt. Het is altijd beter om een paar verhuisdozen extra te hebben, dan dat u er tijdens de verhuizing achterkomt dat u er te weinig heeft. Een verhuizing kan bovendien een goede aanleiding zijn eens stevig te gaan opruimen: een verhuizing is hét moment om afscheid te nemen van alle dingen die u toch niet gebruikt.
Ook uw financiële situatie is een factor die van invloed is op de beslissingen rondom het thema verhuizen. Hoeveel vrienden willen u eventueel helpen met verhuizen en kunt u zelf een busje regelen.
Maak van tevoren een plan voor elke kamer, zodat de meubels bij de verhuizing zo snel mogelijk op hun plek staan. Er moet ook een lijst worden gemaakt van alle dingen die te regelen zijn, zoals stroom en verzekeringen, zodat daar in de verhuisperiode geen onduidelijkheid over komt te bestaan.
Zorg voor voldoende hulp bij uw verhuizing: op nl.Care.com vindt u een groot aantal mensen uit uw eigen regio, die u bij de verhuizing willen assisteren. Ook moet er voor de dag van de verhuizing, kinderoppas geregeld worden. Het aannemen van een babysitter kan daarom een heel goed plan zijn. Omdat uw huisdieren tijdens een verhuizing te maken krijgen met extra stress, is een dierenoppas, bijvoorbeeld door een ervaren en lieve hondenoppas of catsitter, ook een goed idee. Vergeet na de verhuizing bovendien niet de oude woning netjes achter te laten, een schoonmaakbeurt doet wonderen! Op nl.care.com vindt u onder huishoudelijke hulp, schoonmaker of schoonmaakhulp geschikte mensen die uw oude huis weer in de beste staat brengen.

Tijdens de verhuizing

Voordat met het in- en uitlaten begonnen wordt, is het een goed idee om iedereen die aan de verhuizing meewerkt de planning van de verhuizing te vertellen, zodat er later geen misverstanden ontstaan. Zodat tijd bespaard wordt en u niet over de dozen struikelt: breng als eerste de meubels in uw nieuwe woning naar binnen en dan pas de verhuisdozen. Om de verhuishulpen hun goede humeur te doen laten behouden en uitputting te voorkomen, is het aan te bevelen voor voldoende eten en drinken te zorgen. Denk ook aan vuilniszakken en, indien nodig, aan schoonmaakbenodigdheden.
De allerlaatste werkzaamheden om uw nieuwe huis echt mooi te maken, voert u het best NA de housewarming uit. Zo neemt u het zekere voor het onzekere.

Hulp bij verhuizing

Bekwame hulp bij een verhuizing tegen eerlijke voorwaarden en prijzen vindt u bij alle erkende verhuizers in Nederland, waarvan een aantal ook internationale verhuizingen voor u uitvoert.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: