Verzorger

Een verzorger is een persoon, die door zijn werkzaamheden op de een of andere manier sociale zorg verricht. Het maakt daarbij niet uit, of het om een mannelijke of vrouwelijke persoon gaat en of die – meestal in het kader van de eigen familie of de eigen vriendenkring – op vrijwille basis werkt of professioneel en tegen betaling. Professionele verzorgers zijn in de regel vaak gekwalificeerd voor een bepaald zorggebied en brengen daarin ook de nodige ervaring met zich mee.

Verzorgers voor kinderen en scholieren

Verzorgers kunnen ook in verschillende gebieden van zorg voor kinderen actief zijn, bijvoorbeeld van leen- of oppasoma via babysitter en au pair tot bijlesdocent. Bovendien is het gastouderdiploma een vorm van kwalificatie voor verzorgers, die als oppasmoeder, oppasoma of babysitter willen werken. Een oppasmoeder en Breda, oppasmoeder en Amsterdam, oppasmoeder en Rotterdam of oppasmoeder en Groningen vindt u snel in onze databank.

Verzorgers voor ouderen en senioren

In de ouderenzorg hebben verzorgers zich erop gespecialiseerd, oudere mensen die dat nodig hebben bij hun dagelijkse bezigheden te helpen. Zij helpen hen bij het boodschappendoen of het bezoeken van burgerzaken op het gemeentehuis, houden de gezondheidstoestand in de gaten en brengen tijd met hen door.

door samen te wandelen of te kaarten en andere spelletjes te doen. Ook huishoudelijke hulp voor het schoonmaken van het huis (zie Huis en Tuin) is een belangrijke dienst voor senioren en anderen, die door hun levensomstandigheden niet in staat zijn zulke taken zelf uit te voeren. Aanbod van ouderenzorg en Amsterdam, ouderenzorg en Nijmegen, ouderenzorg en Rotterdam en ook in uw eigen omgeving, vindt u bij ons per postcode.

Verzorgers voor dieren

Verzorgers voor dieren, bijvoorbeeld een hondenoppas of een kattenoppas, hebben of hadden vaak zelf een huisdier en zorgen voor dieren, wanneer het baasje op vakantie gaat of wanneer het dier op een lange werkdag alleen thuis moet blijven. In de dierverzorging werken zowel professionele en opgeleide verzorgers, als scholieren, studenten en andere mensen, die een bijbaantje willen hebben.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: