Verzorging

Verzorging

Het begrip verzorging omvat diensten, zoals ondersteuning, toezicht, opvoeding, werk met en zorg voor mens en dier. Bij nl.Care.com wordt onderscheid gemaakt tussen verzorging enerzijds en verpleging anderzijds. Bij verzorging horen normaal gezien geen medische ondersteuning en andere diensten die een verplegend karakter hebben. De volgende diensten vindt u op nl.Care.com onder de noemer ‘verzorging’:

Verzorging in de kinderopvang

Oppas voor kinderen en kinderopvang kan door verschillende personen en in verschillende omstandigheden uitgevoerd worden. Personen, die in de privésfeer voor kinderopvang zorgen, zijn babysitters, oppasmoeders, kindermeisjes of nanny’s, au pairs en oppasoma’s. Kinderopvang met een openbaar karakter vindt plaats in crèches, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en bij voor- en naschoolse opvang, waar pedagogen, verzorgers en ander vakpersoneel aanwezig is. Bij nl.Care.com vindt u vooral private aanbieders van kinderopvang, bijvoorbeeld kinderopvang te Amsterdam of kinderopvang in Rotterdam. Vind ook in België kinderopvang, bijvoorbeeld babysitters in Antwerpen.

Dierenverzorging

Als baasjes gedurende een bepaalde tijd niet zelf voor hun huisdier kunnen zorgen, moeten ze voor die tijd verzorging zoeken. Vaak verzorgt een vriend of familielid dan voor het dier. Als dat echter niet mogelijk is, bestaat de mogelijkheid om het dier door een dierenoppas te laten verzorgen of het dier naar een voorziening als een hondenpension of kattenpension te brengen.

Ook dierverzorging wordt in het overzicht voor verzorging van nl.Care.com snel gevonden, bijvoorbeeld dierverzorging in Amsterdam of dierverzorging te Rotterdam en dierverzorging in Den haag. In België vindt u bijvoorbeeld dierverzorging in Antwerpen.

Ouderenverzorging

De zorg voor ouderen bevat een breed scala aan verschillende woonvormen en soorten van zorg. De grenzen tussen al deze soorten zijn niet altijd duidelijk en lopen vaak in elkaar over. Wat betreft de ouderenzorg, concentreert nl.Care.com zich op de bemiddeling van ouderenverzorgers, die de ouderen onder andere bij hun vrijetijdsbesteding en dagelijkse taken, zoals het huishouden en de boodschappen, kunnen helpen. Informatie over verpleging van ouderen vindt u onder ‘verpleging’.

Familieleden vinden ouderenzorg snel en eenvoudig in het overzicht voor verzorging. Zoek bijvoorbeeld naar ouderenzorg te Amsterdam of ouderenzorg in Rotterdam en vind direct passende ouderenzorg. Ook in België vindt u ouderenzorg, bijvoorbeeld ouderenzorg in Brussel.

Huis en tuin verzorging

Dit gedeelte heeft als enige van nl.Care.com niets met zorg voor mens of dier van doen. In plaats daarvan wijdt het zich aan de zorg voor de leefomgeving, voor huis en tuin. Een huishoudelijke hulp of een tuinman zorgt voor een schoon en opgeruimd huis of een verzorgde en opgeruimde tuin.

Bij nl.Care.com vinden gezinnen eenvoudig huishoudelijke hulpen, bijvoorbeeld huishoudelijke hulp in Amsterdam of een schoonmaker in Rotterdam en werkster te Den haag en Utrecht. Maar ook tuinmannen zijn door heel Nederland eenvoudig te vinden: bijvoorbeeld tuinman te Amsterdam of tuinhulp in Rotterdam of een tuinier in Den Haag. Ook in België vinden gezinnen een hulp in het huishouden bijvoorbeeld in Antwerpen of Brussel.

 

Wilt u meer lezen in deze categorie? Bekijk dan ook: