Wat is Paypal en hoe werkt het?

Over PayPal

PayPal zorgt ervoor dat consumenten en bedrijven met behulp van enkel een e-mailadres, veilig en gemakkelijk online betalingen kunnen ontvangen en verzenden. Het netwerk van PayPal is op de bestaande financiële infrastructuur van bankrekeningen en creditcards gebouwd en vormt zo een wereldwijd betaalsysteem. PayPal levert betaaloplossingen voor kleine bedrijven, webwinkels, online verkopers en iedereen waar traditionele betaalsystemen onvoldoende mogelijkheden bieden.

PayPal (Europe) S.à.r.l. & Cie, S.C.A heeft een licentie verkregen als Luxemburgse kredietinstelling, zoals gedefinieerd staat in artikel 2 van de wet op de financiële sector, en valt onder het toezicht van de ‘Commission de Surveillance du Secteur Financier’, met vestigingsadres in L-1150 Luxemburg. Aangezien de service beperkt is tot e-geld, dat in het kader van deze wetgeving niet geldt als een stortings- of beleggingsservice, worden de klanten van PayPal niet beschermd door de stortingsgarantieplannen van de ‘Association pour la Garantie des Dépôts Luxembourg’ (AGDL).

Via PayPal kunt u snel en gemakkelijk online geld overmaken en ontvangen. U kunt (internationaal) geld overmaken naar familie, vrienden, webwinkels en veiligingswebsites zoals Marktplaats en eBay.

Online betalen

Om geld over te maken naar familie of vrienden heeft u alleen het e-mailadres nodig van de ontvanger. Door uw bankrekening of creditcard op uw PayPal-rekening te registreren, kunt u via het tabblad Geld overmaken een betaling sturen. Het geld wordt op de rekening van de ontvanger gestort en kan vervolgens worden opgenomen naar een bankrekening of worden gebruikt om een betaling te verrichten.

Indien u online winkelt en het PayPal-logo staat op de website van de webwinkel aangegeven, dan kunt u hier ook met PayPal betalen. U hoeft bij de betaling alleen PayPal te selecteren. Vervolgens wordt u gevraagd om in te loggen op uw rekening en de betaling te bevestigen. Uw financiële gegevens worden nooit aan verkopers of webwinkels getoond.

Online geld ontvangen

Iedereen kan geld naar u overmaken via uw e-mailadres. Uw e-mailadres staat verbonden aan uw persoonlijke PayPal-rekening. Zodra u een betaling heeft ontvangen, ontvangt u hier per e-mail een bevestiging van en kunt u de betaling in uw rekening zien.

Webwinkels kunnen PayPal als betaaloptie aanbieden en het PayPal-logo op de website plaatsen. Er zijn verschillende mogelijkheden om PayPal als betaaloptie aan te bieden zoals Nu Betalen en het winkelwagentje.

Als u via PayPal een betaling ontvangt, sturen wij u per e-mail een notificatie. Het geld wordt op uw PayPal-saldo bijgeschreven. U kunt dit geld opnemen naar uw bankrekening of gebruiken om zelf een betaling mee te sturen.

 

Kosten

Een PayPal-rekening openen is gratis. Kosten worden berekend aan de hand van de betaling die u verricht:

 • Privé-betaling: Betalingen naar vrienden of familie zijn gratis als u de betaling via PayPal-saldo of bankrekening verricht. Als u de betaling via creditcard verricht, dan wordt de ontvanger kosten berekend. De verzender kan echter aangeven dit zelf te betalen.
 • Commerciële betaling: Als u een object koopt, worden de kosten aan de ontvanger (verkoper) doorgerekend. Voor een overzicht van deze kosten, klikt u onder aan een willekeurige PayPal-rekening op de link ‘Kosten‘.

 

 

Een rekening openen

Het openen van een PayPal-rekening is gratis. U kunt kiezen uit een rekening voor consumenten of bedrijven.

Een rekening voor consumenten: Deze rekening kan geopend worden door particulieren die online kopen en verkopen.
Een rekening voor bedrijven: Deze rekening is voor webwinkels die onder een bedrijfsnaam online kopen en verkopen.

U kunt als volgt een PayPal-rekening openen:

 1. Klik op Rekening openen bovenaan een PayPal-pagina.
 2. Kies het land waar u woonachtig bent en kies uw taal in het keuzemenu.
 3. Klik op Aan de slag onder de rekening die u wenst te openen.
 4. Vul het formulier in en ga akkoord met de gebruikersovereenkomst. Indien u PayPal voor bedrijven heeft gekozen, dient u bedrijfs- en contactgegevens in te voeren.
 5. Klik op Akkoord en doorgaan en volg de instructies.

 

Een rekening opheffen

Indien u uw PayPal-rekening in de toekomst wenst te gebruiken, is het niet nodig om uw rekening te sluiten.

Indien u alsnog uw PayPal-rekening wenst te sluiten, kunt u onderstaande stappen volgen:

 1. Log in op uw PayPal-rekening.
 2. Klik op de subtab Profiel.
 3. Klik op Rekeninginstellingen.
 4. Klik op Rekening opheffen achter Rekeningtype.
 5. Volg de online stappen.

Belangrijk:

 • Verwijder eerst uw financiële gegevens ,zoals bankrekening en creditcard, en uw eBay-gebruikersnaam.
 • Verzoeken om geld die in behandeling zijn, worden automatisch geannuleerd.
 • Indien er geld op uw rekening staat, dient u dit eerst over te zetten naar uw bankrekening.

 

Voor meer informatie over gebruikersvoorwaarden, privacy en FAQ m.b.t PayPal kunt u ook terecht op PayPal Nederland.