Wat moeten gezinnen opnemen in een noodgevallen check-list?

Noodgevallen check-lists zijn nodig voor dat toevallige ongelukje. Als verzorger is het uw verantwoordelijkheid om voorbereid te zijn op noodgevallen, dus als een gezin geen noodgevallen check-list heeft, vraag er dan een aan.

Dit is wat er in een noodgevallen check-list zou moeten staan:

 

Voorkeur telefoonnummers. Voeg de werk en mobiele telefoonnummers van beide ouders toe. Sommige bedrijven zijn wellicht niet zo blij met persoonlijke telefoontjes overdag dus ouders verzoeken je misschien om ze te sms-en. Als een ouder op een kantoor werkt en er een algemene telefoon is vraag dan ook om dit nummer. U kunt het algemene nummer altijd bereiken en de receptionist vragen om een bericht door te geven.

 

E-mail adressen. De meesten mensen hebben een mobiele data contract dat ook toegang tot e-mail verschaft. Dit is misschien wel de snelste manier om een ouder te bereiken. Het is ook goed om hun e-mailadressen te hebben om bepaalde veranderingen in de routines van de kinderen te bespreken (op de hoogte te stellen van afgelaste voetbaltrainingen of verzoeken om de verzorger langer te laten blijven, etc. )

 

Huisarts informatie. Het is belangrijk om het telefoonnummer van de huisarts van de kinderen te hebben, en andere gezondheidsspecialisten. Schrijf iedere naam op (alle specialisten, therapeuten, etc.), adres en telefoonnummer.  Deze informatie kan het beste op de koelkast en op de lijst met noodgevallen contacten worden bewaard.

 

Allergieën informatie. Enige allergieën? Het is een van de eerste vragen die medici en eerste hulpdiensten zullen vragen. Uw noodgevallen check-list moet medicijnen, eten en anderen allergieën van het kind bevatten.

 

Medicijnen. Een lijst opstellen van medicijnen die het kind neemt. Voeg de naam van het medicijn toe, de dosering, de hoeveelheid per dag en de tijdstippen (’s ochtends, ’s middags, ’s nachts) die het kind neemt. In het geval van EHBO, doctoren of iemand anders die medicatie toedient moet weten welke andere medicijnen het kind tot zich neemt.

 

Andere contacten. Vraag de ouder om de naam van een vertrouwde buurvrouw, familielid of vriend in de buurt die u kan helpen in geval van nood. Als de ouders niet bereikbaar zijn, dan moet het volgende telefoontje naar deze persoon zijn. Dezelfde informatie (telefoonnummers, emailadressen, etc.) samen met de relatie tot het kind moet in dit contact worden opgenomen.

 

Noodgevallen telefoonnummers. Schrijf naast 112, de telefoonnummers van de lokale brandweer, politie, GGD, medisch centrum en alle andere belangrijke lokale hulp- en nooddiensten op.

 

Ontmoetingsplaats. Vraag het gezin of ze een ontmoetingsplaats hebben (een plek waar iedereen naar toe moet gaan binnen een veilige afstand van het huis) wanneer er brand uitbreekt of een ander ongeval. Sommige gezinnen zullen voor de postbus aan het einde van de oprit kiezen, op een veilige afstand van het huis. Andere gezinnen kiezen misschien voor het huis van de buren of een andere veilige plaats in de buurt (een park, postkantoor, bibliotheek etc.) In geval van nood, als u om welke reden dan ook gescheiden wordt, dan kunnen de kinderen naar deze plaats gaan. Dus weten waar het is zal helpen om iedereen veilig te houden.

Als het mogelijk is, bewaar deze informatie dan in uw agenda of tas zodat u het ten alle tijden bij u heeft. U wilt misschien ook een medische toestemmingsverklaring met de ouders bespreken als er ooit een noodgeval is.

Een babysitter moet altijd het gezin op de hoogte brengen van een noodgeval. Schrijf uw telefoonnummers, uw partner’s telefoonnummer of ouders’ telefoonnummers op en een mogelijke back-up babysitter die het gezin kan bellen wanneer u onverwachts niet beschikbaar bent.