Werken in de kinderopvang: 9 manieren om het gewenste salaris te krijgen

Kom erachter hoe veel je betaald zou moeten krijgen voor je babysitter job.

Je hebt besloten om voor een baan als babysitter te kijken, nu moet je er alleen nog voor zorgen dat je de rekeningen kunt betalen.

Voordat je naar een positie gaat kijken, adviseert Care.com’s kinderopvang expert Carolyn Stolov om te bepalen welk salaris je wenst en wat voor een soort baan je wilt; part-time, full-time, voor één kind of misschien wel een hele boel. Je wilt natuurlijk alleen solliciteren op vacatures die binnen jouw salaris bereik vallen.

 

1.      Zoek uit wat een aannemelijk bedrag is

Zorg dat jouw salarisvereisten niet buiten proportie zijn. Kom erachter wat het gemiddelde salaris voor oppassers in jouw buurt is.

 

 2.      Werk je CV bij

Zorg ervoor dat je alle relevante kinderopvang ervaring en eventuele cursussen en certificaten opneemt in je CV, suggereert Stolov. Meer ervaring onderscheidt jou van andere kandidaten en kan je helpen om een hoger salaris te bespreken. Stolov adviseert ook om referenties te gebruiken.

 

3.      Vraag om een geschreven contract

Stolov moedigt gezinnen aan om een vacature te maken met alle taken, een arbeidsovereenkomst, details over het salaris, bonussen en de huisregels (als het gezin deze niet heeft, vraag er dan naar). Als je een vacature overweegt dan moedigt Stolov het aan om deze documenten mee naar huis te nemen om ze nader te bekijken. Misschien samen met een andere oppas of vriendin voordat je de baan aanneemt. Leggen ze vast of en wanneer je een pauze mag nemen en hoe ze omgaan met overuren? Krijg je een rijkostenvergoeding? Is je schema duidelijk opgesteld?

Een van de belangrijkste dingen die in een contract moeten staan is wanneer de partijen elkaar zullen zien. Stolov adviseert om een schema te maken voor kleine vergaderingen, misschien één keer per maand, zodat beide partijen over bepaalde situaties kunnen praten – goed of slecht. Ook data voor functioneringsgesprekken, ten minste een keer per 3 maanden. Een oppas kan ruim van te voren om een functioneringsgesprek vragen zodat hij/zij zich kan voorbereiden.

In het contract moeten ook mogelijke veranderingen worden opgenomen die het werk kunnen veranderen, bijvoorbeeld wanneer de uren of taken worden verhoogd of wanneer er een extra kind bij komt. “Zorg ervoor dat je het eens bent met je contract” zegt ze.

 

4.      Vergelijk verwachtingen

Bekijk voorbeelden van contracten om te zien wat er in staat of word lid van een oppas steunpunt en kom erachter wat andere oppassers in hun contract hebben staan, adviseert Stolov. Ook moeten kinderoppassers zich informeren over de wettelijke bepalingen om ervoor te zorgen dat deze ook worden nageleefd.

 

5.      Gebruik je pluspunten

Als het gezin niet het salaris dat jij in gedachten had wilt betalen, dan adviseert Stolov om je sterke punten ervaring in het spel te gooien. Wellicht spreek je Spaans of heb je voetbal gespeeld op je middelbare school, en kun je de kinderen zo nieuwe dingen aanleren, geeft ze als een voorbeeld.

Het gaat erom dat je jezelf verkoopt en dat bepaalde ervaringen jou uniek maken.

 

6.      Zorg ervoor dat je ook de bonussen bespreekt

Stolov moedigt babysitters aan om hun gezinnen te vragen op papier uit betaald te worden en bonussen aan te bieden zoals 2 weken betaald vakantie, vakantiegeld en een paar dagen ziekenverlof.

 

7.      Overweeg salaris alternatieven

Als je niet tevreden bent met het salaris en de bonussen, dan is er misschien iets anders wat het gezin je kan bieden in plaats van extra salaris, bijvoorbeeld een lidmaatschap bij de sportschool of een mobiele telefoon. Een oppas kan een potentiele werkgever dit gerust vragen. “Als je me dit bedrag niet kunt betalen, zijn er dan misschien andere dingen die je wel kunt bieden?” Stolov noemt bijvoorbeeld meer verlofdagen. Ik moedig oppassers aan om creatief te zijn, zegt Stolov.

 

8.      Maak jaarlijkse doelen en maandelijkse gesprekken

Als je nog steeds niet helemaal tevreden bent, maar de baan wel nodig hebt of wilt houden, dan geeft Stolov aan dat je het gezin kunt vragen om doelen te stellen en het over een verhoging eens kunt worden door hun tegemoet te komen.

Het voordeel van regelmatige gesprekken is dat als er iets ernstigs gebeurt dat iedereen gewend is om met elkaar te praten en het allemaal beter verloopt. Als een gezin dit niet wilt, bijvoorbeeld niet op tijd betalen, dan kan zij om een gesprek vragen dezelfde dag om haar situatie te bespreken en direct aan te halen dat zij op tijd betaald moet worden.

The good thing about regular communication is that if something serious or urgent comes up, everybody will be used to talking with each other and talking should go smoother. If a family isn’t living up to its end of the deal, like for example, not paying their nanny on time, she could ask for a meeting that day to discuss the issue and state directly that she needs to be paid on time.

 

9.      Denk na over het gezin

Soms een salarisverlaging acceptabel (zolang je nog steeds je rekeningen kunt betalen), als het gezin precies is wat je zoekt. Voel je vrij om het gezin om referenties te vragen die je kunt bellen om meer te weten te komen over de manier van omgang en gang van zaken binnen het gezin. Uiteindelijk moeten een gezin en oppas zich goed bij elkaar op hun gemak voelen en er voor zorgen dat het klikt.