Wilde dieren

Wilde dieren

Wie kan er niet uren naar kijken? Wilde dieren!

Er is weinig zo vermakelijk als naar wilde dieren kijken. Ook voor kinderen blijft het fascinerend om te zien hoe de natuur haar eigen weg gaat.

 

Gratis aanmelden & een profiel aanmaken
Snel & eenvoudig solliciteren
Vacatures in jouw buurt vinden
Nu banen vinden

 

Wat is wild?

Onder wilde dieren verstaan we dieren, die in de vrije natuur leven en niet werden geïntroduceerd of beheerd door mensen. Het aantal wilde dieren in de wereld neemt sterk af. De sterke verstedelijking en de invloed van de mensen op de natuur heeft als gevolg dat de dieren steeds minder leefruimte hebben en daardoor uitsterven. Omdat de wilde dieren zich niet snel en gemakkelijk kunnen aanpassen aan de snel veranderende omgeving zijn ze meestal aan hun lot overgelaten.

 Op TV

Series over wilde dieren zijn ook erg populair geworden. TV zenders zoals ‘Discovery Channel’ en ‘National geographic’ zenden veel documentaires en shows uit over wilde dieren. Ook BBC heeft een reeks succesvolle series over wilde dieren geproduceerd die binnen korte tijd de populariteit en de aandacht voor wilde dieren heeft doen stijgen.

 Safari

Een hoop landen hebben toeristische wilde dieren attracties. Zoals het Kruger Park in Zuid-Afrika, of het Periar Wildlife Sanctuary in India. Deze trekken jaarlijks duizenden toeristen. Op een ‘safari’ maak je een rondtocht door een gebied waar een hoop wilde dieren leven. Populaire wilde dieren zijn de tijger, olifant en giraf. Deze wilde dieren zijn als een wandelende etalage voor de natuur.

 

Wellicht zoek je een dierenverzorger voor je eigen wilde huistijger, of je voor je kleine avondturier?